Postavljeni info-štandovi u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja u obitelj

U povodu obilježavanja predstojećeg Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama – 22. rujnMinistarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s nevladinim ženskim udrugama («Autonomnom ženskom kućom» iz Zagreba Udrugom «Korak» iz KarlovcUdrugom «B.a.b.e.», Centrom za žene žrtve rata «Rosa» i Društvom za psihološku pomoć iz Zagreba) postavilo je danas od 11,00 do 13,00 sati na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu info-štandove.

U povodu obilježavanja predstojećeg Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama – 22. rujna, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s nevladinim ženskim udrugama («Autonomnom ženskom kućom» iz Zagreba Udrugom «Korak» iz Karlovca, Udrugom «B.a.b.e.», Centrom za žene žrtve rata «Rosa» i Društvom za psihološku pomoć iz Zagreba) postavilo je danas od 11,00 do 13,00 sati na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu info-štandove. Na info-štandovima promovirali su se i dijelili dokumenti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje je prihvatila Vlada RH – Nacionalna strategija borbe protiv nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, te leci i brošure nevladinih ženskih udruga izdani u svrhu suzbijanja nasilja nad ženama i u obitelji.
Info-štandove otvorila je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je podsjetila kako će se ove godine treći put zaredom obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama – 22. rujna, u znak sjećanja na tragična ubojstva tri žene u Općinskom sudu u Zagrebu 1999. godine. Istaknuvši kako se i na ovaj način želi dodatno senzibilizirati javnost za problematiku borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji, potpredsjednica Kosor rekla je kako je hrvatska Vlada upravo u tom cilju i usvojila važne dokumente - Nacionalnu strategija borbe protiv nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, postrožene su odredbe kaznenog zakonodavstva, te određeno da se u svim sudskim predmetima vezanim uz obiteljsko nasilje mora žurno postupati.
Potpredsjednica Kosor također je izrazila zadovoljstvo dobrom suradnjom i partnerskim odnosom sa nevladinim ženskim udrugama u borbi protiv nasilja nad ženama i u obitelji.




Pisane vijesti