Potpisan protokol o Kolektivnim pregovorima između Vlade i sindikata državnih službi

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_protokol_o_kolektivnim_pregovorima_izmedu_vlade_i_sindikata_drzavnih_sluzbi.jpg

Na današnjem sastanku Pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih službi o novom Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, s obzirom da postojeći istječe 31. srpnja 2012., utvrđen je predmet i potpisan protokol pregovora.

Nakon sastanka, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je da su predstavnici vlade izvijestili sindikate o ekonomskoj situaciji i razlozima zbog kojih vlada pregovara o uskraćivanju dijela materijalnih prava. Vlada će sutra sindikatima državnih službi uputiti prijedlog novog Kolektivnog ugovora, kako bi već na sljedećem sastanku dogovorenom za srijedu imali iskristalizirane stavove sindikata te se nada da će već tada, u dobroj vjeri, uspjeti postići zajedničku platformu i u konačnici i dogovor te, u duhu socijalnog partnerstva, potpisati novi Kolektivni ugovor.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić vjeruje da će to biti učinjeno na zadovoljstvo svih članova sindikata državnih službi, kao i svih strana u pregovorima.



Pisane vijesti