Potpisan Ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu RH u svrhu izgradnje Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj

Slika /Vijesti/2014/Lipanj/17 lipanj/Milanović Bjeliš Borongaj (4).jpg

Predsjednik Vlade Milanović kazao je da je ovo mali, ali važan doprinos koji država i Vlada mogu dati kako bi zagrebačko Sveučilište, kada je materijalni status u pitanju, bilo na višoj razini nego što je trenutno.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš danas su u Banskim dvorima potpisali Ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske Sveučilištu u Zagrebu, u svrhu izgradnje Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj.
               
U izjavi novinarima, predsjednik Vlade Milanović kazao je da je ovo mali, ali važan doprinos koji država i Vlada mogu dati kako bi zagrebačko Sveučilište, kada je materijalni status u pitanju, bilo na višoj razini nego što je trenutno. „Najbitniji su ljudi. Zgradama i prostorom se to pitanje ne može riješiti. To je pitanje rada i ulaganja u ljude“, kazao je premijer Milanović, zaključivši da je ovo jedan od važnih preduvjeta da Sveučilište bude moderno, svjetsko i među prvih petsto svjetskih sveučilišta.
 
Prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš izrazio je zahvalnost Vladi i predsjedniku Vlade na pomoći da se Ugovor napokon dovrši. „Ovo nam puno znači“, istaknuo je. I rektor Bjeliš ponovio je da Znanstveno-učilišni kampus Borongaj neće biti samo zgrada, već sasvim novi koncept sveučilišnog, akademskog i istraživačkog rada. Naglasio je da je kampus za Grad Zagreb, ali i cijelu Hrvatsku jedan od ključnih projekata. Prof. dr. sc. Bjeliš izvijestio je da prva faza projekta, koja je već razrađena i obuhvaća dva velika fakulteta i ostale sadržaje, iznosi 130 milijuna eura. „Nadamo se da je to objektivno, realno te da možemo, i kroz podršku Vlade i ministarstava, ali i kroz natjecanje u europskim fondovima, nešto i postići“, zaključio je. 

Pisane vijesti