Potpisan ugovor za projekt Jačanje informatičkih znanja i vještina pripadnika vatrogasnih organizacija u Hrvatskoj

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisan je prvi ugovor u okviru specifičnog cilja povećanja djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje usluga i upravljanje ljudskim potencijalima.

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ravnatelj Ante Lončar, a u ime korisničke institucije HVZ načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice  Željko Popović. Ukupna vrijednost projekta je 9.901.637 kuna.
Ugovorom započinje provođenje vrijednog projekta koji će omogućiti da naš vatrogasni sustav bolje i djelotvornije koristi sve postojeće informatičke aplikacije koje su im na raspolaganju.

Načelnik HVZ Željko Popović je, obraćajući se nazočnima, naglasio izuzetan značaj ovog projekta koji će za korištenje informatičkih aplikacija osposobiti 13.000 polaznika, omogućiti održavanje 643 edukacije i osposobljavanje 3000 informatičkih operatera. Tom će edukacijom vatrogasci postati konkurentniji na tržištu rada, zaključio načelnik.

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da se kroz natječaj  Europskog socijalnog fonda financira ovaj vrijedan projekt te istaknuo  izvanrednu važnost informatičkih znanja u vatrogastvu. Također je zahvalio vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti kojoj smo svi svjedočili ovoga ljeta. Ministar Pavić izrazio je zadovoljstvo i zbog pokretanja programa javnih radova koji su zaposlili 3.000 ljudi s ciljem raščišćavanja požarnih putova i poplava u Dalmaciji. „Ovo je prvi korak u našoj suradnji i mi ćemo unutar našeg resora učiniti sve što možemo u budućnosti“, zaključio je ministar Pavić.

Potpisivanju ugovora nazočili su  također i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević,predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i saborski zastupnik Ante Sanader te glavna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Sandi Šimić Petrinjak.

Izvor: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

Pisane vijesti