Potpisani ugovori o novim EU-ovim projektima vrijednim više od 204 milijuna kuna

Pet novih ugovora financiranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti iznad 204 milijuna kuna, potpisali su s korisnicima projekata ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Tomislav Petric.

Žalac je predstavnicima Bjelovara, Siska i Varaždina uručila i odluke kojima se ti gradovi s okolnim područjem utvrđuju područjem za moguće proširenje provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u financijskom razdoblju 2021. - 2027.

Gotovo 166 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Potpisom ugovora u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Slavonski Brod i Općinu Špišić Bukovica uloženo je ukupno gotovo 166 milijuna kuna bespovratnih EU-ovih sredstava.
"Projekti su to od izuzetne važnosti za lokalne sredine, ali i mnogo šire područje, usmjereni na zajednički cilj - unapređenje kvalitete života građana", istaknula je Žalac te izrazila zadovoljstvo što se nastavlja širiti ITU mehanizam.

Uz postojeće, još sedam gradova

Ministrica Žalac najavila je da će uz postojećih sedam gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski Brod i Pula) priliku za korištenje EU-ovih sredstava u okviru ITU mehanizma u novom financijskom razdoblju dobit će još sedam gradova – Karlovac, Dubrovnik, Varaždin, Vinkovci, Sisak, Šibenik i Bjelovar.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti