Potpisani ugovori o prijenosu zemljišta na Poreč i o ustupanju zgrade Istarskoj županiji

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisani_ugovori_o_prijenosu_zemljista_na_porec_i_o_ustupanju_zgrade_istarskoj_zupaniji.jpg
PULA,29. rujna 2007. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić i gradonačelnik Poreča Edi Štifanić potpisaali su danas, u nazočnosti premijera Ive Sanadera Sporazum o realizaciji razvojnih projekata Grada Poreča i ugovor o prijenosu na Grad prava vlasništva zemljišta za izgradnju poduzetničke zone.

Nakon Poreča, premijer Sanader, potpredsjednik Vlade Polančec i istarski župan Ivan Jakovčić u Puli su potpisali ugovor o ustupanju zgrade admiraliteta na korištenje Istarskoj županiji, carinskoj i poreznoj upravi na 30 godina.

Premijer Sanader tom je prigodom kazao kako je Istra jedan od hrvatskih brendova u inozemstvu u koju treba ulagati.

Vlada je nedavno donijela odluku o izuzimanju iz prodaje zemljišta na Facinki u Poreču u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju radi prijenosa u vlasništvo Gradu Poreču zbog gradnje poduzetničke zone. Radi se o zemljištu površine 237.000 četvornih metara procijenjenih na 12,68 milijuna kuna koje je Grad Poreč, odlukom Vlade dobilo bez naknade, za realizaciju razvojnih projekata.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić izrazio je zahvalnost Vladi na ovoj odluci ustvrdivši kako će Grad realizirati iznimno važne projekte za razvoj grada poput gradnje dvorane na Žatiki, nove osnovne škole i sportske dvorane na Finidi, zaobilaznice te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Červar-Portu.

"Ovim projektom u Poreču želimo dati doprinos daljnjem razvoju grada i cijele Istarske županije. Država je u vlasništvu vrijednog zemljišta i nekretnina koji su mrtvi kapital ukoliko nemaju perspektive", rekao je Sanader, dodajući kako. Nema potrebe da državna imovina stoji neiskorištena, već je Vlada želi na različite načine želi iskoristiti poput ovog "porečkog modela", kazao je.

"Očekujem da se dvorana izgradi na vrijeme, da se svjetsko rukometno prvenstvo 2009. održi i u Poreču. Nažalost, postoji mogućnost da se dvorana u Osijeku zbog sukoba dosadašnjih koalicijskih partnera ne izgradi. Nas ne zanima tko je na vlasti u Osijeku, mi želimo da se dvorana izgradi i Vlada će učiniti sve da se ispuni i ovaj projekt", zaključio je Sanader.

"Ponosni smo na uspjehe koje je postigla Istra te ova Vlada činila je sve da razbije nepotreban suvišan i neargumentirani tobožnji antagonizam prisutan prethodnih godina između središnje vlasti i Istre", kazao je Sanader nakon potpisivanja ugovora u Puli. dodao je kako je svjestan da se ulazi u predizbornu kampanju te da su HDZ i IDS politički suparnici, međutim naglasio je kako su znali naći model iznadstranačke suradnje kad se radilo o projektima za opće dobro.



Pisane vijesti