Potpredsjednica Kosor na 6. redovnoj godišnjoj skupštini Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će, kao pokroviteljica, 6. redovnoj godišnjoj skupštini Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije, u subotu, 14. travnja 2007. godine, u Katoličkom domu u Šibeniku, Težačka ulica 106, s početkom u 11,00 sati.

Tom prigodom potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izvijestit će nazočne o svemu poduzetom u pomoći hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP-a u Hrvatskoj.

Osobitost Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije ogleda se u organiziranju radne terapije uzgojem maslina koja se odvija kroz Poljoprivrednu zadrugu „Branitelj“. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odobrilo je tijekom 2005. godine zadruzi „Branitelj“ poticajna sredstva za razvoj zadrugarstva u iznosu od 150.000,00 kuna, a o dosadašnjoj uspješnosti projekta svjedoče priznanja sa sajmova maslinarstva i maslinovog ulja (zlatna medalja za kvalitetu ulja na natjecanju maslinara „Maslina 2007.“ u Splitu i zlatna medalja za kvalitetu ulja na natjecanjima maslinara „Noćnjak 2005.“ i „Noćnjak 2007.“ u Supetru). Osim financijske potpore zadruzi „Branitelj“, Ministarstvo je za ostale programske aktivnosti u 2007. godini Udruzi hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije odobrilo sredstva u ukupnom iznosu od 25.000,00 kuna.



Najave