Potpredsjednica Kosor na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Općinskom sudu u Zagrebu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosou povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženamstavila je vijenac ispred spomen ploče u Općinskom sudu u Zagrebu postavljenje u sjećanje na tragično ubojstvo sutkinje Ljiljane Hvalec, odvjetnice Hajre Prohić, supruge počinitelja Gordane Oraškić te ranjavanja zapisničarke Stanke Cvetković 22. rujna 1999. godine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, stavila je vijenac ispred spomen ploče u Općinskom sudu u Zagrebu postavljenje u sjećanje na tragično ubojstvo sutkinje Ljiljane Hvalec, odvjetnice Hajre Prohić, supruge počinitelja Gordane Oraškić te ranjavanja zapisničarke Stanke Cvetković 22. rujna 1999. godine. Dan na koji se dogodio ovaj tragični događaj proglašen je prošle godine kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Potpredsjednica Kosor istaknula je tom prigodom kako se prisjećajući ovog tragičnog događaja svi zajedno moramo boriti protiv nasilja u obitelji i nad ženama koje je nažalost u stalnom porastu. U tom smislu podsjetila je kako je Vlada na svojoj prošlotjednoj sjednici donijela i Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, a kojim su definirane obveze i načini postupanja svih tijela nadležnih u takvim slučajevima. Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji sukladan je Nacionalnoj strategiji borbe protiv nasilja u obitelji 2005.-2007. godine, a u prigodi obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izdalo je i edukativni letak s odredbama Protokola. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti također je ove godine izdalo i Adresar ustanova, organizacija i ostalih institucija koje pružaju pomoć, podršku i zaštitu žrtvama nasilja u obitelji.



Pisane vijesti