Potpredsjednica Kosor na otvorenju 5. športskih susreta umirovljenika Hrvatske u Šibeniku

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas 5. sportske susrete umirovljenika Hrvatske u hotelskom naselju Solaris.
Sportske susrete umirovljenika već petu godinu zaredom organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Maticom umirovljenika Hrvatske, Sindikatom umirovljenika Hrvatske, a ove godine i s Gradom Šibenikom. Na Sportskim susretima predviđeno je sudjelovanje oko 1100 starijih osoba iz cijele Hrvatske. Ciljevi ovog programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti su uključivanje starijih osoba u sportsko – rekreacijske, kulturno – umjetničke i zabavne aktivnosti, socijalna uključenost i afirmacija starijih osoba i promicanje ideje u javnosti o aktivnom starenju.


Pozdravljajući nazočne umirovljenike i umirovljenice, natjecatelje na sportskim susretima potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je da je ministarstvo na čijem je čelu za ove sportske susrete izdvojilo više od 800.000, 00 kuna. Također kazala je da Vlada iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za Programe dnevnih boravaka i Pomoći u kući starijim osobama, za koje je ove godine izdvojeno oko 35 milijuna kuna. Do danas je otvoreno 27 Dnevnih boravaka, i 46 programa Pomoći u kući kroz koje je zaposleno 875 djelatnika. Na kraju potpredsjednica Kosor zahvalila je svim sudionicima na 5. sportskim susretima na svemu što su kroz godine činili za dobrobit Hrvatske i na svemu što su davali na svojim radnim mjestima.

Nazočnima su se obratili i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnica grada domaćina Nedjeljka Klarić i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Lokmer.

Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila je i izložbu „ Umirovljenika Hrvatske“ na kojoj je izloženo 284 izložaka od 85 autora.



Pisane vijesti