Potpredsjednica Kosor na potpisivanju Međunarodne konvenciju o zaštiti svih osoba od prisilnih nestanaka Organizacije Ujedinjenih naroda

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas u Parizu, u ime Vlade Republike HrvatskMeđunarodnu konvenciju o zaštiti svih osoba od prisilnih nestanaka Organizacije Ujedinjenih naroda.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas u Parizu, u ime Vlade Republike Hrvatske, Međunarodnu konvenciju o zaštiti svih osoba od prisilnih nestanaka Organizacije Ujedinjenih naroda. Međunarodnu konvenciju o zaštiti svih osoba od prisilnih nestanaka UN-a potpisali su između ostalih Philippe Douste Blazy, francuski ministar vanjskih poslova, Christina Fernandez de Kirchner, senatorica i predstavnica Predsjednika Republike Argentine te drugi ministri i predstavnici zemalja pristupnica Konvencije. Potpisivanju Konvencije nazočili su Marta Vasquez Ocampo, predstavnica „Asociacion Madres de Plaza de Mayo“ (Udruge majki sa svibanjskog trga) iz Argentine, Jakob Kellenberger, predsjednik Međunarodnog Crvenog križa i Louise Arbour, visoka povjerenica UN-a za ljudska prava.
Međunarodnu konvenciju o zaštiti svih osoba od prisilnih nestanaka OUN-a usvojilo je Vijeće za ljudska prava Ujedinjenih naroda na svom zasjedanju u Ženevi u lipnju 2006. godine, a Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o pokretanju postupka za potpisivanje Međunarodne konvencije o zaštiti svih osoba od prisilnih nestanaka OUN-a na sjednici održanoj 1. veljače 2007. godine.




Pisane vijesti