Potpredsjednica Kosor s predstavnicama Ministarstva za ženska pitanja Islamske Republike Afganistan

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicama Ministarstva za ženska pitanja Islamske Republike Afganistana.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicama Ministarstva za ženska pitanja Islamske Republike Afganistana.
Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je hrvatska Vlada donijela mnogobrojne dokumente u području zaštite prava žena, djece i osoba s invaliditetom, a posebice u području zaštite žena žrtava nasilja i žena na tržištu rada. Podsjetila je kako se je Republika Hrvatska, među prvima, nedavno uključila i u Kampanju Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje. Također je rekla kako je izrađena, i u Hrvatskom saboru prihvaćena, Nacionalna populacijska politika, dokument koji s nizom novih mjera ima za cilj zaustavljanje negativnih demografskih trendova u Republici Hrvatskoj i poticanje pronatalitetne trendove. Izrazivši zadovoljstvo posjetom afganistanskog izaslanstva potpredsjednica Kosor ponudila je pomoć i suradnju. Napomenula je pritom kako je participacija žena u političkom životu Republike Hrvatske u stalnom porastu, istaknuvši kako je u Vladi oko 31% žena, a u Hrvatskom saboru oko 20%.
Predstavnice Ministarstva za ženska pitanja Islamske Republike Afganistan zahvalile su potpredsjednici Kosor na prijemu, izrazivši uvjerenje kako je ovaj prvi posjet afganistanskog izaslanstva Republici Hrvatskoj izvrsna prilika za nastavak dobre suradnje i razvoj prijateljskih odnosa između dvaju država. Istaknule su kako je Afganistan prošao dugo razdoblje rata, ali trenutno bilježi značajne pomake u pogledu političkog i gospodarskog oporavka, pa tako i u području prava žena. Potpredsjednica Kosor podsjetila je pritom kako je i Republika Hrvatska nažalost bila izložena ratnoj agresiji čije se posljedice još uvijek otklanjaju.




Pisane vijesti