Potpredsjednica Kosor s predstavnicima Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa «Hepatos»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa «Hepatos» iz Splita.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa «Hepatos» iz Splita.

Predstavnici udruge «Hepatos» uručili su potpredsjednici Kosor peticiju upućenu hrvatskoj Vladi, a koja će danas također biti predana Europskom parlamentu, u sklopu kampanje svjetske asocijacije udruga oboljelih i liječenih od hepatitisa za proglašenjem 1. listopada Međunarodnim danom svjesnosti virusnog hepatitisa C. Time se želi dodatno senzbilizirati javnost o posljedicama ove opasne bolesti, od koje su oboljeli, zbog raznih predrasuda, često društveno stigmatizirani. Predstavnici udruge «Hepatos» također su upoznali potpredsjednicu Kosor s karakteristikama bolesti hepatitisa i načinima liječenja te iznijeli prijedloge za poboljšanje terapijskih postupaka u skladu s europskim standardima.

Potpredsjednica Kosor dala je svoju i punu potporu Vlade udruzi «Hepatos» te istaknula kako će i u dogovoru s resornim ministrom zdravstva i socijalne skrbi napraviti sve što bi moglo poboljšati terapijske učinke za oboljele od hepatitisa te pozitivno utjecati i na daljnje djelovanje Udruge. Zbog upornosti i ozbiljnosti rada Udruge, istaknula je kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje je tijekom prošle i ove godine financijski poduprlo programe udruge namijenjene hrvatskim braniteljima oboljelima od hepatitisa, i dalje nastaviti pružati potporu Udruzi.



Pisane vijesti