Potpredsjednica Kosor u posjetu Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosoposjetila je danas, u povodu Božićnih blagdanSpecijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Čestitajući Božić djelatnicima bolnice i djeci o kojoj skrbe potpredsjednica Kosor uručila ju ime Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnostnužne potrepštine za svakodnevni život djece u bolnici.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, posjetila je danas, u povodu Božićnih blagdana, Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Čestitajući Božić djelatnicima bolnice i djeci o kojoj skrbe potpredsjednica Kosor uručila je, u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, nužne potrepštine za svakodnevni život djece u bolnici, osigurane s programskih osnova Ministarstva za unaprjeđenje položaja djece i mladih, poručivši pritom kako djeca koja se nalaze u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra nikada neće biti zaboravljena.

U Specijalnoj bolnici za dječje bolesti nalazi se 110 djece do osamnaeste godine starosti s najčešćim bolestima središnjeg nervnog sustava, endokrinih i metaboličkih poremećaja, reumatskih bolesti, hidrocefalusa i raznih sindroma, o njima brine 5 liječnika specijalista, 4 defektologa, 25 medicinskih sestara i 15 pomoćnih njegovateljica. Oko 95% djece je nepokretno, a većina od njih je smještena na trajnu hospitalizaciju.

U ime djelatnika bolnice i djece o kojoj skrbe, zahvalu na posjetu potpredsjednici Kosor uputio je ravnatelj bolnice dr. med. specijalist pedijatar Ivan Željko Weiss.



Pisane vijesti