Potpredsjednica Kosor uručila ključeve i rješenja za useljenje invalidima Domovinskog rata u Konjščini

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Konjšćini ključeve i rješenje za useljenje u 15 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Konjšćini ključeve i rješenje za useljenje u 15 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako se radi o stanovima kupljenim za hrvatske ratne vojne invalide odlukama Vlade iz 2004. i 2005. godine. Ukupna površina stambenog objekta je oko 1.100 četvornih metara, a vrijednost investicije oko 5.600.000,00 kuna. Stanovi su dodijeljeni hrvatskim ratnim vojnim invalidima s tjelesnim oštećenjem od 80% do 20%.
Istaknuvši doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu potpredsjednica Kosor rekla je kako hrvatska Vlada ulaže pune napore u stamenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Potpredsjednica Kosor napomenula je kako je, uključujući i ovu dodjelu, u ovoj godini dodijeljeno 350 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata. Podsjetila je kako se trenutno gradi 341 stan, a za 405 stanova izgradnja je u pripremi. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Vlada u ovom mandatu smanjila cijenu stanova namijenjenih stambenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja za 30% na područjima od posebne državne skrbi i mjestima manjima od 20.000 stanovnika.




Pisane vijesti