Potpredsjednica Opačić primila u posjet britanskog veleposlanika

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_opacic_primila_u_posjet_britanskog_veleposlanika.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je u Banskim dvorima primila u posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj Davida Arthura Slinna.

Na sastanku se razgovaralo o reformama i projektima koje Ministarstvo socijalne politike i mladih provodi ili planira provoditi, u svrhu poboljšanja sustava socijalne skrbi u Hrvatskoj. Potpredsjednica Opačić naglasila je da je ovo područje ranije bilo na neki način zanemareno, budući da je dosad bilo u sklopu većeg sustava. Da bi se provele nužne reforme, potrebno je do kraja godine uvesti reda u sustav i to nam je glavni prioritet, kazala je potpredsjednica Vlade.

Između ostalog, razgovaralo se o projektu registra potencijalnih posvajatelja, o potrebi decentralizacije sustava socijalne skrbi, o informatizaciji sustava, o potrebnim izmjenama Obiteljskog zakona i Zakonu o udomiteljstvu. Britanski veleposlanik David Arthur Slinn ponudio je pomoć Ujedinjene Kraljevine u razmjeni iskustava i prijedloga, a također i edukaciji zaposlenika.

Također, veleposlanik Slinn naglasio je da Republika Hrvatska ima svu podršku njegove zemlje pri skorašnjem ulasku u Europsku uniju, a potpredsjednica Opačić zahvalila je na tome, kao i na ponuđenoj pomoći pri provođenju reformi. S tim u vezi, razgovaralo se i o fondovima EU, a potpredsjednica Opačić kazala je da u Ministarstvu intenzivno rade kako bi maksimalno iskoristili sredstva iz tih fondova.



Pisane vijesti