Potpredsjednica Opačić: Želja nam je postići dogovor o „outsourcingu“ pratećih usluga sa sindikatima i poslodavcima

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_opacic_zelja_nam_je_postici_tripartitni_dogovor_o_outsourcingu_pratecih_usluga_sa_sindikatima_i_poslodavcima.jpg

U izjavi za medije, potpredsjednica Milanka Opačić izvijestila je da se radilo o prvom preliminarnom razgovoru sa sindikatima koji pokrivaju one djelatnosti za koje je predviđeno izdvajanje gospodarskih cjelina, odnosno „outsourcing“ pratećih usluga. Dogovoreno je da će im se na sljedećem sastanku predstaviti kompletna analiza trenutnog stanja. „Voljela bih da sve to završi tripartitnim dogovorom između Vlade, sindikata i poslodavaca. Vidjet ćemo hoće li to tako biti. Što se nas u Vladi tiče, mi smo za to otvoreni“. Naglasila je da je bilo riječi i o specifičnim cjelinama, kao što su cjeline u sustavu zdravstva, te da treba vidjeti mogu li one uopće krenuti u postupak „outsourcinga“, s obzirom na posebnu prirodu posla koji se obavlja.

Potpredsjednica je najavila konferenciju, koja će se održati sredinom ožujka, a na kojoj će se Vladi, sindikatima i poslodavcima predstaviti iskustva nekih europskih zemalja u ovom pitanju.
 

Pisane vijesti