Potpredsjednica Vlade Adlešič u posjetu Bosni i Hercegovini

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič je danas 27. siječnja boravila u službenom posjetu Bosni i Hercegovini.
Potpredsjednica Adlešič je u pratnji potpredsjednika Vlade entiteta Republike Srpske Antona Kasipovića te biskupa dr. Franje Komarice posjetila selo Liskovicu, selo hrvatskih povratnika koje se obnavlja, a kojem je postavljena nova trasa elektro mreže te je tom prigodom posjetila dvije hrvatske obitelji-obitelj Stipe Bilogrevića i Joze Brtana.
U Banja Luci je razgovarala s potpredsjednikom Vlade entiteta Republike Srpske, Antunom Kasipovićem te ministrima u Vladi entiteta RS-a, Zoranom Lipovcem, ministrom uprave i lokalne samouprave i Predragom Gluhakovićem, ministrom trgovine i turizma te s članovima Kluba Hrvata u Vijeću Naroda Skupštine Republike Srpske.
Nakon obavljenih razgovora potpredsjednica Adlešič je obišla i banjalučku biskupiju gdje je u vrlo srdačnom ozračju razgovarala s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom. Svoj je posjet potpredsjednica Vlade Adlešič završila obilaskom Trapističkog samostana „Marija Zvijezda“.




Pisane vijesti