Potpredsjednica Vlade i izaslanstvo hrvatske Vlade na vojnom hodočašću u Lourdesu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predvodit će izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske na 49. međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu, u Francuskoj, od 11. do 13. svibnja 2007. godine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predvodit će izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske na 49. međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu, u Francuskoj, od 11. do 13. svibnja 2007. godine. U izaslanstvu će biti i ministar obrane Berislav Rončević te ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Za pripadnike hrvatskih vojno-redarstvenih snaga ovo je jubilarno 15. hodočašće u Lourdes u koji organizirano hodočaste vojnici cijelog katoličkog svijeta zadnjih 49 godina. U Lourdesu ove godine na hodočašću sudjeluje ukupno 1.830 pripadnika hrvatske vojske i policije.

Među njima je i posebna skupina od 70 hrvatskih branitelja, predstavnika udruga iz Domovinskog rata, kojima sve troškove puta i boravka financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Među hodočasnicima braniteljima nalaze se i petorica 100% hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata I. skupine s pratiteljima, za koje je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osiguralo prijevoz do Lourdesa redovitim zrakoplovnim linijama.



Najave