Potpredsjednica Vlade Kosor dodijelila Državne nagrade za volontiranje u 2008.

U povodu Međunarodnog dana volontera potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor dodijelila je Državne nagrade za volontiranje u 2008. na svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Državnu nagradu za volontiranje dodjeljuje Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, a nagrada se dodjeljuje za najznačajnije provedene aktivnosti pojedinaca/pojedinki i pravnih osoba u volonterskom radu i organiziranju volontiranja.

U kategoriji volonterke Državnu nagradu je dobila Ana Šimunčić iz Karlovca, a u kategoriji pravne osobe – organizatora volontiranja nagrada je dodijeljena Domu za psihički bolesne odrasle osobe “Turnić” iz Rijeke.

Čestitajući nagrađenima potpredsjednica je zahvalila u ime Vlade na širenju, razvijanju te poticanju volonterstva u Republici Hrvatskoj. Volonterski rad je rad na dobrobit svih nas istaknula je. U proteklih pet godina puno se toga napravilo naglasila je i dodala da je donesen i Zakon o volonterstvu na temelju kojeg se i formirao Nacionalni odbor za volontere. Također pozvala je i medije da promoviraju pojedince koji su to zaslužili jer njihovom promocijom pokazujemo djeci i mladima kojim putem treba ići. Zakon o volonterstvu je temelj, ali je puno prostora da se mlade potakne i nauči zašto je važno međusobno se poštivati i voljeti, bez obzira na razlike završila je potpredsjednica Kosor.



Pisane vijesti