Potpredsjednica Vlade Kosor imenovana za predsjednicu Internacionalnog komiteta žena – majki solidarnosti „Djeci svijeta ranjenog djetinstva”

Na prijedlog predsjednice Internacionalne lige humanista dr. Elisabeth Rehn potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor imenovana je za predsjednicu Internacionalnog komiteta žena – majki solidarnosti „Djeci svijeta ranjenog djetinstva”.

U obrazloženju odluke Vijeća Internacionalne lige humanista ističe se da potpredsjednica Vlade Kosor svojim položajem, ugledom i sposobnošću može dati neprocjenjiv doprinos u ovoj problematici koja je globalna.

Potpredsjednica Vlade Kosor će kao predsjednica Internacionalnog komiteta žena – majki solidarnosti „Djeci svijeta ranjenog djetinstva” predsjedavati Kongresom koji se u listopadu ove godine održava u Dubrovniku.

Na ovogodišnjem Kongresu u Dubrovniku obilježit će se 35. obljetnica utemeljenja Internacionalne lige humanista i 10. obljetnica Međunarodne konferencije o zaštiti djece od zlouporabe i nasilja.



Pisane vijesti