Potpredsjednica Vlade Kosor na konferenciji „Jačanje socijalnog dijaloga i partnerstva na razini županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća u Hrvatskoj“

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Jadranka Kosor nazočila je na završnoj konferenciji projekta „Jačanje socijalnog dijaloga i partnerstva na razini županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća u Hrvatskoj“ u Hotelu Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama.
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednica Gospodarsko- socijalnog vijeća istaknula je da je Vlada Republike Hrvatske prepoznala značaj suradnje s socijalnim partnera ne samo na nacionalnoj, već i na lokalnoj razini i u protekle četiri godine imala partnerski odnos i otvoren dijalog s socijalnim partnerima.


Vlada se zalaže za osnaživanje rada Gospodarsko-socijalnih vijeća na lokalnoj razini i stoga je potpredsjednica Kosor predložila da se sjednice održavaju u različitim županijskim i da se da potpora i poticaj županijskim središtima.

Potpredsjednica Kosor stavila je poseban naglasak na stvaranje svih potrebnih pretpostavki za ravnomjerni i uravnoteženi razvoj svih krajeva Hrvatske, imajući u vidu njihove specifične gospodarske i društvene potrebe. Dodala je da je naš cilj ulazak u Europsku uniji i da uskoro očekujemo pozivnicu za NATO, a upravo je to dodatni čimbenik koji utječe na porast značenja regionalne politike.

Potpredsjednica Kosor najavila je dolazak predsjednika Vlade RH dr. Ive Sanadera, u utorak 19. veljače na sastanak svih socijalnih partnera u Vukovaru i kazala da će se između ostalog razgovarati o minimalnim plaćama.



Pisane vijesti