Potpredsjednica Vlade Kosor na otkrivanju spomen obillježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Šibeniku

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas na Trgu Andrije Hebranga u Šibeniku, zajedno s Mariom Markovićem, sinom poginulog hrvatskog braniteljspomen-obilježje smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Grada Šibenika.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas na Trgu Andrije Hebranga u Šibeniku, zajedno s Mariom Markovićem, sinom poginulog hrvatskog branitelja, spomen-obilježje smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Grada Šibenika. Spomen obilježje rad je kipara Alena Korkuta, a podignuto je u sklopu obilježavanja 15. obljetnice deblokade Grada Šibenika u Domovinskom ratu.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako se i ovo prigodom prisjećamo svih smrtno stradalih branitelja s područja Grada Šibenika ali i iz čitave Hrvatske. Ističući njihov u stvaranju slobodne, samostalne i europske Hrvatske, potpredsjednica Kosor poručila je pritom kako se nikome neće dopusti da mijenja istinu o Domovinskom ratu koji je bio pravedan, obramben i osloboditeljski.
Potpredsjednica Kosor položila je u ime Vlade RH vijenac i zapalila svijeću ispred spomen obilježja, a potom se upisala u knjigu dojmova.
Spomen obilježje blagoslovio je biskup šibenski mons. Ante Ivas, a vijence i svijeće položili su predstavnici gradskih vlasti Grada Šibenika, županije Šibensko-kninske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja.




Pisane vijesti