Potpredsjednica Vlade Kosor na otvorenju 4.sajma zadruga hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će 4. Sajam zadruga hrvatskih branitelja, u subotu, 25. listopada 2008. godine, u hotelu Olympia, u Vodicama, s početkom u 10,00 sati.

Na sajmu koji organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti svoje će proizvode i aktivnosti ove godine predstaviti hrvatski branitelji članovi više od 200 zadruga. Na Sajmu će se moći kupiti proizvodi zadruga.

Nakon otvorenja Sajma potpredsjednica Kosor otvorit će i okrugli stol o temi «Međusobno povezivanja braniteljskih zadruga i njihov plasman na tržište». Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva obrane, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatskog sabora, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Hrvatskog saveza zadruga, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatske gospodarske komore, Fonda za razvoj i zapošljavanje i drugi sudionici koji zadrugama mogu pružiti korisne savjete i informacije.

U sklopu okruglog stola Referalni centar za braniteljske zadruge-PSVZ Samobor predstavit će bazu podataka zadruga hrvatskih branitelja kao tehnološku inovaciju koja će uvelike olakšati djelovanje zadruga na području Republike Hrvatske i učiniti ih konkurentnijima na tržištu.

Ovim putem pozivamo Vas da posjetite Sajam te se pridružite u 14,00 sati na svečanom ručku koji će biti pripremljen od proizvoda braniteljskih zadruga.



Najave