Potpredsjednica Vlade Kosor na predstavljanju dokumenta «Promocija Politike zaštite dječjih prava u SOS dječjem selu Hrvatska»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor govorila je danas u ime Vlade o projektima koje provodi Vlada RH, a koji se odnose na zaštitu prava djece i unaprijeđenje njihova života na predstavljanju dokumenta «Promocija Politike zaštite dječjih prava u SOS – Dječjem selu Hrvatska» u Europskom domu.

Vlada Republike Hrvatske podržava dokument koji se danas predstavlja kao i sva nastojanja SOS Dječjeg sela Hrvatska u pružanju ljubavi i stvaranja okuržja doma djeci istaknula je potpredsjednica Vlade Kosor. Kazala je da je iznimno važno da svako dijete sve o poštovanju i ljubavi te o uvažavanju različitosti nauči u obitelji i pritom naglasila da djeca smještena u SOS dječjim selima nauče voljeti.

Nedavno je Vlada povećala sredstva za rad SOS dječjih sela, a učinjen je i znatan pomak donošenjem Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece, Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima kao i drugim propisima za zaštitiu prava i interesa djece.

Potpredsjednica Vlade Kosor rekla je da će Hrvatska uskoro pokrenuti svoju Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece i podsjetila da je ove godine u lipnju upravo iz Hrvatske krenula kampanja Vijeća Europe protiv tjelesnog kažnjavanja djece.



Pisane vijesti