Potpredsjednica Vlade Kosor na proglašenju najuspješnijih športaša s invaliditetom u 2008.

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i izaslanica predsjednika Vlade RH Jadranka Kosočestitala je u ime Vlade RH nagrađenima na svečanosti proglašenja najuspješnijih športaša s invaliditetom Republike Hrvatske u 2008. godini.

Prenijevši pozdrave predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je svima koji su pomogli da se sport osoba s invaliditetom izjednači sa svim ostalim sportovima. Posebno je zahvalila medijima koji su pratili uspjehe naših sportaša u Pekingu.

Kazala je da će Vlada Republike Hrvatske i dalje pomagati sportašima s invaliditetom što je i do sada činila. Hrvatska ima dobar temelj nastavila je potpredsjednica Kosor i podsjetila na Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, na nacionalne dokument, a posebno naglasivši da je od prošlogodišnje dodijele nagrada učinjen novi korak jer je Hrvatska dobila i pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom. I ovom prigodom potpredsjednica je naglasila da je važno savladati prepreke, a još važnije sve moguće predrasude.

Zahvalila je i hrvatskim sportašima koji su bili sudionici Paraolimpijskih igara u Pekingu prošle godine i poželjela da i u buduće s jednakim ponosom pronose ime Hrvatske na natjecanjima.

Ratko Kovačić predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora uručio je potpredsjednici Kosor zahvalnicu za izuzetan doprinos Paraolimpijskom pokretu i podršci u nastupu hrvatskih sportaša na 13. ljetnim Paraolimpijskim igrama – Peking 2008. Obraćajući se nazočnima podsjetio je na uspjehe hrvatskih sportaša na Paraolimpijskim igrama te na četiri osvojena odličja.



Pisane vijesti