Potpredsjednica Vlade Kosor na radnom ručku s Fra' Matthewom Festingom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ugostila je na radnom ručku Nj. U. V. Fra' Matthewa Festinga , princa i Velikog meštra Suverenog Viteškog malteškog reda danas u Vladi.

Poželjevši srdačnu dobrodošlicu, te uspješan i ugodan boravak u Hrvatskoj potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je u ime Vlade RH i cijelog hrvatskog naroda princu i Velikom meštru Suverenog viteškog Malteškog Nj. U. V. Fra Matthewu Festingu i Suverenom Viteškom malteškom redu na pomoći koju su pružili Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata. Govoreći o pomoći Suverenog Viteškog malteškog reda za vrijeme Domovinskog rata potpredsjednica je posebno zahvalila na pomoći za Vukovar istaknuvši da je njihov dolazak pun simbolike jer je upravo ovaj mjesec, mjesec u kojem se prisjećamo žrtve Vukovara.

Potpredsjednica Vlade Kosor govorila je o posljedicama rata s kojima se Hrvatska i danas susreće kao što je problem područja zagađenih minama, ali govorila je i o izazovima koji se nalaze pred Hrvatskom, a to je rješavanje financijske krize koja je prisutna u cijelom svijetu. Također razgovaralo se i o napretku koji je Hrvatska postigla u posljednjih deset godina te o skorašnjem ulasku Hrvatske u NATO i Europsku uniju.

Također zaključeno je da postoji kontinuitet odličnih odnosa i suradnje između Hrvatske i Suverenog Viteškog malteškog reda te da će tako ostati i u budućnosti.

Uz Nj. U. V. Fra Matthewa Festinga princa i Velikog meštra Suverenog viteškog Malteškog reda ručku su prisustvovali i Nj. E. Jean-Pierre Mazery, Veliki kancelar Suverenog viteškog Malteškog reda, Nj. E. Albrecht Freiherr von Boeselager, ministar zdravlja, društvenih pitanja i suradnje Suverenog viteškog Malteškog reda, Nj. E. Fra´Elie de Comminges, član Velikog Vijeća Suverenog viteškog Malteškog reda Nj.E. Alberto Leoncini Bartoli, diplomatski savjetnik Suverenog viteškog Malteškog reda, Adamovich Čepinski, veleposlanik Suverenog viteškog Malteškog reda u RH, Nj.E. Franz Graf von Harnoncourt-Unversagt, savjetnik za komunikacije Suverenog viteškog Malteškog reda i Paolo Garofalo, opunomoćeni ministar i šef protokola.



Pisane vijesti