Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila je novouređene općinske prostorije na obilježavanju Dana Općine Bistra

U povodu Dana Općine Bistra potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je novouređene prostorije Općine Bistra i čestitala svim Bistranima i Bistrankama Dan Općine i Dan župe.

Čestitajući na dosadašnjim uspjesima načelniku Općine Bistra potpredsjednica je kazala da je ta Općina primjer kako se predlažu i provode projekti te kako se dobiva potpora Vlade i Ministarstava. Zahvalila je saborskim zastupnicima s područja Zagrebačke županije koji svojim radom doprinose napretku ovog kraja i cijele županije.

Potpredsjednica Kosor govorila je i o projektima Vlade za nadolazeće razdoblje. Tako je rekla da je jučer na sjednici Vlade donesen prijedlog proračuna za 2009. godinu, a da unatoč tome što je riječ o štedljivom proračunu povećana su sredstva za potpore djeci, za projekte populacijske politike. Dodala je da će se i dalje voditi briga o posebno osjetljivim skupinama ljudi i da to ostaje jedan od stupova rada Vlade. Najvila je i vraćanje 950 milijuna kuna umirovljenicima u ovom mjesecu.

Potpredsjednica je naglasila da će 2009. biti povijesna godina za Hrvatsku jer očekujemo ulazak u NATO i planiramo završetak pregovora za ulazak u Europsku uniju. Ujedno je podsjetila da je Hrvatska upravo u ovom mjesecu preuzela predsjedanje Vijećem sigurnosti.

Nazočnima su se obratili i Stjepan Drviš, predsjednik Općinskog vijeća, Krešimir Gulić, načelnik Općine Bistra, Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, Damir Mikuljan, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije i Željko Turk saborski zastupnik i gradonačelnik Zaprešića.



Pisane vijesti