Potpredsjednica Vlade Kosor primila u posjet fra Marinka Vukmana

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u posjet fra Marinka Vukmana, župnika Hrvatske katoličke zajednice iz Sindelfingena. Sastanku je nazočio i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Na zahtjev fra Marinka Vukmana potpredsjednica Kosor bila je posrednik pri predaji 15 000 eura koji su sakupljeni na humanitarnom koncertu pod pokroviteljstvom Vlade RH u Sindelfingenu, a namijenjeni su za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić izrazio je zadovoljstvo četverogodišnjim radom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, spomenuvši pritom da problema još uvijek ima, ali možemo biti ponosni jer Vukovar je ponovno postao grad u koji ljudi vrlo rado dolaze.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je fra Marinku Vukmanu na donaciji i naglasila da potrebno puno brige i razumijevanja države i svih nas oko branitelja, obitelji branitelja oboljelih od PTSP-a, djece i udovica koje obolijevaju od teških epidemija kao posljedice rata.

Briga oko hrvatskih branitelja ne može biti briga samo jednog ministarstva nego to je briga svih nas zaključili su potpredsjednica Kosor i fra Marinko Vukman.



Pisane vijesti