Potpredsjednica Vlade Kosor prva počasna članica Zajednice udruga Hrvatski ratni veterani

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u ministarstvu s predsjednikom Zajednice udruga Hrvatski ratni veterani dr. Ivanom Prodanom, tajnikom udruge Tomislavom Štefanecom i Seadom Tabakovićem.

Zahvalivši na prijemu predsjednik Udruge Ivan Prodan uručio je potpredsjednici Kosor počasnu iskaznicu kojom je postala prva počasna članica Udruge. Također general Prodan je potpredsjednici uručio i Povelju za osobite zasluge u obrani i izgradnji Domovine. Govoreći o aktivnostima Udruge koja broji oko 10 000 članova posebno je istaknuo međunarodne aktivnosti. Tako je i spomenuo da će u rujnu sudjelovati na kongresu Svjetske veteranske federacije u Kopenhagenu.

Potpredsjednica Kosor osvrnula se na povijesni trenutak pristupanja Hrvatske u NATO savez, ocijenivši to velikim vanjskopolitičkim uspjehom i povijesnim događajem. Ustvrdila je da su za ulazak Hrvatske u NATO najzaslužniji hrvatski branitelji koji su branili i oslobodili Hrvatsku. Potpredsjednica je upoznala predstavnike udruge s programom središnje proslave ulaska Hrvatske u NATO koja će započeti svečanim podizanjem zastave NATO-a ispred Ministarstva obrane, a završiti svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu.



Pisane vijesti