Potpredsjednica Vlade Kosor s japanskim veleposlanikom

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima u nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Yoshia Tamuru.

U ime Vlade Republike Hrvatske, potpredsjenica Kosor izrazila je dobrodošlicu veleposlaniku Tamuri, te mu poželjela uspješan mandat za vrijeme kojega će se već sada odlični odnosi nastaviti produbljivati na svim područjima, na dobrobit obiju zemalja.

Veleposlanik Tamura govorio je o dobroj suradnji Japana i Hrvatske, posebice na području kulture, tehnologije i turizma, te je naglasio kako je Hrvatska za građane Japana već godinama popularno turističko odredište. Japan je zainteresiran za jačanje suradnje u području gospodarstva, rekao je veleposlanik te dodao kako će u svome mandatu posebnu pažnju poklanjati upravo tome obliku međudržavnih odnosa. Također je izrazio potporu Republici Hrvatskoj na putu u Europsku uniju te nadu kako će se taj cilj ostvariti u što skorije vrijeme, bez obzira na trenutnu blokadu pregovora. U tom je kontekstu potpredsjednica Kosor izvijestila japanskog veleposlanika o reformskim procesima koji su u svom zamahu i koje Vlada Republike Hrvatske neumorno provodi kako bi bila spremna za uspješno okončanje pregovora u trenutku deblokade. Također je upoznala veleposlanika s važnošću hrvatskog ulaska u NATO savez, ističući kako je time potvrđena uloga Hrvatske kao vodeće zemlje regije i faktora stabilnosti, te je naglasila kako će Hrvatska podupirati sve svoje susjede u njihovom putu ka euro-atlantskim integracijama.

Potpredsjednica Kosor i veleposlanik Tamura osvrnuli su se i na odličnu suradnju Hrvatske i Japana u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, te izrazili potpunu predanost obiju zemalja očuvanju mira i sigurnosti u svijetu.



Pisane vijesti