Potpredsjednica Vlade Kosor s predsjednikom Hrvatskog kulturnog saveza

Za vrijeme svog službenog boravka u Slovačkoj Republici potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se s predsjednikom Hrvatskog kulturnog saveza Jurajom Cvečkom u Muzeju kulture Hrvata u Slovačkoj. Posjetila je i upisala se u knjigu dječje grupe Grbarčieta.

Tom prigodom predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza Juraj Cvečko govorio je o djelovanju Hrvatskog kulturnog saveza i kao glavne aktivnosti izdvojio je časopis Hrvata u Slovačkoj “Hrvatska rosa”, Festival hrvatske kulture koji se odvija već dvadeset godina za redom, te mnoge druge aktivnosti namijenjene očuvanju hrvatske kukturne baštine u Slovačkoj. Također je zahvalio Vladi RH na sredstvima koja je izdvojila za završetak izgradnje zgrade muzeja.

Prenijevši pozdrave predsjednika Vlade dr. Ive Sanadera potpredsjednica Vlade Kosor čestitala je na svemu što predstavnici Hrvatskog kulturnog saveza i hrvatske nacionalne manjine čine za očuvanje hrvatske kulturne baštine u Slovačkoj. Kazala je da su prijateljski odnosi između Hrvatske i Slovačke izgrađeni upravo i zbog aktivnosti hrvatske nacionalne manjine. Naglasila je da su manjine bogatstvo, te da Hrvatska također pridaje veliku važnost manjinama u Hrvatskoj, a Slovačka je jedna od 22 nacionalne manjine koje djeluju u Hrvatskoj.

Na samom kraju, potpredsjednica Vlade Kosor ponudila je pomoć u daljnjim aktivnostima, te zaželjela puno uspjeha, posebice u radu s mladim ljudima.



Pisane vijesti