Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicima udruge UDVDR RH Sisačko-moslavačke županije

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u Ministarstvu predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske - podružnica Sisačko – moslavačke županije Željka Kardaša, autora fotomonografije «Predziđe – Sisačko – moslavačka bojišnica 1990. – 1995.» Borisa Savića te u ime nakladnika Bogdana Arnautovića i Ivicu Pandžu - Orkana. Tom prilikom Boris Savić uručio je potpredsjednici Vlade Kosor fotomonografiju i zahvalio na potpori u realizaciji tog projekta.

Fotomonografijom se želi podsjetiti na ključne trenutke hrvatske povijesti i na herojsko razdoblje stvaranje Republike Hrvatske kazao je autor Boris Savić, istaknuvši pritom važnu ulogu hrvatskih branitelja. Također dodao je da je u Sisačko – moslavačkoj županiji predstavljena fotomonografija i pozvao potpredsjednicu Vlade Kosor da sudjeluje u promociji koja će se kroz mjesec dana održati i u Zagrebu.

Prenijevši pozdrave članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske - podružnice Sisačko – moslavačke županije, predsjednik Udruge Kardaš pozvao je potpredsjednicu na susret s braniteljima i članovima njihovih obitelji iz Sisačko – moslavačke županije i taj poziv potpredsjednica Kosor je prihvatila.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti namijenjenih hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.



Pisane vijesti