Potpredsjednica Vlade Kosor: sutra u Haagu i s hrvatskim optuženicima

ZAGREB, 7. veljače 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potvrdila je danas da će sutra posjetiti Haag gdje će se susresti s novim glavnim tužiteljem Sergeom Brammertzom, zamjenikom predsjednika Haaškog suda, te s hrvatskim optuženicima u haškom pritvoru.

"Idem u dvojakoj ulozi - predsjednice Vladina Savjeta za suradnju s Haaškim sudom i kao ministrica branitelja", kazala je Kosor novinarima u Vladi.

Ističe da će s pritvorenicima u Haagu razgovarati o "ljudskim problemima i o tome kako Vlada pomaže u pripremi njihovih obrana".

Objasnila je da haaške pritvorenike nije mogla posjetiti ranije kako se ne bi protumačilo da time pokušava prikupiti političke poene u predizbornoj kampanji.

Ustvrdila je da je Vlada obranama optuženih hrvatskih generala dostavila svu traženu dokumentaciju, da su obrane pripremljene, pogotovo za suđenja koja počinju u ožujku.

U pritvoru u Scheveningenu su generali Ante Gotovina i Mladen Markač koji su optuženi za zločine počinjene tijekom operacije Oluja, te šestorica bosanskih Hrvata optužena za zločine u Herceg Bosni.



Pisane vijesti