Potpredsjednica Vlade Kosor svečano otvorila športsku dvoranu "Žatika" u Poreču

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i izaslanica predsjednika Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je danas višenamjensku sportsku dvoranu «Žatika» u Poreču u kojoj će se odigravati utakmice Svjetskoga rukometnog prvenstva u siječnju 2009. godine.

Otvarajući dvoranu, izaslanica premijera Ive Sanadera, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor naglasila je kako je danas dan za pamćenje, ne samo za Poreč nego za cijelu Istarsku županiju jer uz onu zadarsku, danas je otvorena još jedna u nizu novih dvorana. Kazala je kako je to samo još jedan dokaz da smo blizu Svjetskom rukometnom prvenstvu, te kako je Hrvatska spremna za taj veliki športski događaj. Potpredsjednica Kosor je i dodala je kako je Vlada, kao i drugdje, nastojala pomoći gradovima koji su se obvezali da će izgraditi dvoranu, a glede Poreča Vlada je iskazala razumijevanje i želju da se pomogne tom projektu ustupivši pravo gradnje na državnom zemljištu. Projekt je važan ne samo za Poreč, naglasila je potpredsjednica, nego za cijelu Istru pa i za razvoj hrvatskog športa i buduće športske uspjehe.

Potpredsjednica Kosor također je naglasila kako je vrlo važno upravo to što će „Žatika“ nakon ove prvotne namjene, biti na raspolaganju djeci, mladima, svim sportašicama i sportašima, rekreativcima, klubovima i to za različite namjene, tako da će i ovaj kompleks biti golem poticaj za bavljenje športom mladih ljudi, što je najbolji način borbe protiv ovisnosti, kriminala i nasilja. Sportski kompleks „Žatika“ zasigurno će privući puno sadašnjih i novih sportaša, kazala je potpredsjednica, puno mladih i onih ponešto starijih, onih kojima je sport način života ili koji samo vode računa o zdravlju. Vjerujem da će ovo lijepo zadnje, nastavila je potpredsjednica, privući i puno šetača, turista i posjetitelja Grada.

Upravo iz svih ovih razloga, a i mnogih drugih, kazala je potpredsjednica Kosor, Vlada Republike Hrvatske odlučila je sudjelovati na odgovarajuće načine i kroz partnerski odnos u izgradnji sportskih dvorana u gradovima domaćinima Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine.

Istarski župan Ivan Jakovčić i porečki gradonačelnik Edi Štifanić zahvalili su Vladi RH koja je prepoznala važnost izgradnje dvorane «Žatika» i bez naknade ustupila gradu zemljište u porečkoj uslužno-servisnoj zoni.



Pisane vijesti