Potpredsjednica Vlade Kosor u posjeti braniteljskoj zadruzi HERBA EKO

Na poziv braniteljske zadruge za ekološki uzgoj i preradu ljekovitog bilja HERBA – EKO potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor simbolično je započela destilaciju melise u eterično ulje danas u Ravenskim Novakima.

Govoreći o zadrugama potpredsjednica Vlade Kosor kazala je da su zadruge jedna od najuspješnijih mjera za zapošljavanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Danas na području Republike Hrvatske ima 337 zadruga, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski je poduprlo s po 150 000 kuna njih 205. Potpredsjednica Kosor iznijela je podatak da su u 2008. godini osnovane 73 nove zadruge, a u ovoj godini osigurano je 14 milijuna kuna za osnivanje 66 zadruga kao i sredstva za potporu projektima za 74 zadruge koje osobito dobro posluju.

I ovom prilikom potpredsjednica je zahvalila svim zadrugarima i članovima njihovih obitelji jer oni su najbolji primjer kako hrvatski branitelji rade te su i dokaz da branitelji žele raditi.

Ravnatelj zadruge HERBA – EKO, Mario Rukavina zahvalio je potpredsjednici i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na potpori od 150 000 kuna kojim su kupili 7 hektara poljoprivrednog zemljišta na kojem su zasadili ljekovito bilje.



Pisane vijesti