Potpredsjednica Vlade Kosor u posjetu Klinici za dječje bolesti «Zagreb»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu blagdana, Odjel za onkologiju Klinike za dječje bolesti «Zagreb», te darivala djecu koja se nalaze na liječenju u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Potpredsjednica Kosor trajna je pokroviteljica Odjela za onkologiju Klinike za dječje bolesti «Zagreb».

Podsjetila je kako je Vlada Republike Hrvatske tijekom 2007. godine izdvojila 1.320.000,00 kuna za poboljšanje uvjeta života u ovoj Klinici. Također pokrenut je i Program psihosocijalne pomoći obiteljima oboljele djece na onkološkim odjelima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za Onkološke odjele u ovoj godini izdvojilo je 130. 000, 00 kuna.

Govoreći o problemima djece koja se nalaze na odjelu, potpredsjednica je istaknula da je jednako važno pomagati i roditeljima i davati im dodatnu potporu. Upravo kako bi se roditeljima pomoglo uređen je stan u Zagrebu i dan na korištenje roditeljima čija se djeca nalaze na liječenju na Onkološkom odjelu. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti «Krijesnice»uredili su stan.

Na kraju potpredsjednica je kazala da je razgovarala s ravnateljem bolnice Goranom Rojićem te da će se krenuti u realizaciju novog projekta uređenja dodatnog prostora za Onkološki odjel. Zahvalu potpredsjednici Kosor na posjetu i darovima uputio je ravnatelj Klinike prof. dr. sc. Goran Roić.



Pisane vijesti