Potpredsjednica Vlade Kosor u posjetu Odjelu za solidne tumore Klinike za dječje bolesti «Zagreb»

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Vijeća za djecu Vlade RH Jadranka Kosor u povodu «Nacionalnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti», posjetila je danas Odjel za solidne tumore Klinike za dječje bolesti «Zagreb».

Upućujući želje za što skorijim ozdravljenjem svoj djeci koja se nalaze na Onkološkom odjelu potpredsjednica Kosor uručila im je prigodne darove.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i ovim posjetom, u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti, želi senzibilizirati javnost za problematiku djece oboljele od malignih bolesti i načine na koje se njima i njihovim obiteljima može pomoći.
Potpredsjednica Kosor kazala je da su osigurana sredstva u Državnom proračunu za 2008., 2009., i 2010. za kupnju magnetske rezonancije za Klinuku za dječje bolesti Zagreb. Prilikom posjeta potpredsjednica Kosor kazala je da je od ove godine osiguran besplatan smještaj i hrana za jednog od roditelja djece oboljele od malignih bolesti dok god traje lječenje u svim klinikama za dječje bolesti.
Program psihosocijalne pomoći vrijedan više od 1. 300,000,00 kuna na dječjim onkološkim odjelima namijenjen djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima i uređenje stana za roditelje djece oboljele samo su neki od projekata koji se provode naglasila je potpredsjenica Kosor.


Zahvalu na posjetu i darovima potpredsjednici Kosor uputio je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb doc. dr. sc. Goran Rojić. Potpredsjednica Kosor trajna je pokroviteljica Onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb.



Pisane vijesti