Potpredsjednica Vlade Kosor uručila ključeve i rješenja za useljenje u 7 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je ključeve i rješenja za useljenje u 7 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata s tjelesnim oštećenjem od 60 do 30 posto u Humu na Sutli. Ukupna vrijednost izgrađenih stanova je gotovo 2,7 milijuna kuna, dok je veličina izgrađenih stanova 404,81 m².

Uručujući ključeve hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji potpredsjednica Kosor rekla je da je u njezinom mandatu ukupno zbrinuto 5108 hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, a od početka stambenog zbrinjavanja do danas više od 13 000 riješilo je svoje stambeno pitanje.

Potpredsjednica je iznijela i podatke da je u tijeku priprema za izgradnju stanova i priprema zemljišta za izgradnju oko 1000 stanova. Također podsjetila je da prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji pravo na stambeno zbrinjavanje ostvaruju HRVI i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Na samom kraju poželjela je stanarima puno zdravlja i zadovoljstva u novim stanovima, zahvalivši pritom hrvatskim braniteljima koji su jedni od najzaslužnijih što će hrvatska početkom travnja postati članica NATO-a.



Pisane vijesti