Potpredsjednica Vlade na 10. obljetnici utemeljenja Vojne biskupije u Hrvatskoj

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako se obilježavanjem 10. obljetnice utemeljenja Vojne biskupije u Hrvatskoj prisjećamo i doprinosa svih svećenika koji su tijekom Domovinskog rata pružali dušobrižničku potporu hrvatskim braniteljima.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, svečanoj akademiji u povodu 10. obljetnice utemeljenja Vojne biskupije u Hrvatskoj. Nazočnima su se na svečanoj akademiji obratili vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, generalni vikar Josip Šantić, ministar obrane Berislav Rončević i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Pozdravljajući nazočne i čestitajući 10. obljetnicu utemeljenja Vojne biskupije u Hrvatskoj potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo suradnjom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s Vojnim ordinarijatom. Posebnu zahvalu uputila je Vojnom ordinarijatu na pomoći u organizaciji ovogodišnjeg hodočašća hrvatskih branitelja u Vatikan i audijenciji kod Svetog Oca pape Benedikta XVI. Potpredsjednica Kosor rekla je kako se obilježavanjem 10. obljetnice utemeljenja Vojne biskupije u Hrvatskoj prisjećamo i doprinosa svih svećenika koji su tijekom Domovinskog rata pružali dušobrižničku potporu hrvatskim braniteljima.

Potpredsjednica Kosor preuzela je srebrnu plaketu Vojnog ordinarijata uručenu predsjedniku Vlade dr. sc. Ivi Sanaderu.



Pisane vijesti