Potpredsjednica Vlade na 16. komemoraciji za četekovačkbalinačke i čojlučke žrtve

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas, u ime Vlade Republike Hrvatske, na 16. komemoraciji za četekovačke, balinačke i čojlučke žrtve stradale u Domovinskom ratu u Četekovcu, u Općini Mikleuš. Današnjom komemoracijom obilježena je pogibija 24 mještana Četekovca, Balinaca i Čojluga stradala u velikosrpskoj agresiji 4. rujna 1991. godine. Tim povodom potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor zajedno s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom otkrila je na mjesnom groblju u Četekovcu spomen-obilježje podignuto u znak sjećanja na 24 poginula mještana Četekovca, Balinaca i Čojluga te još 13 mještana Općine Mikleuš stradalih tijekom Domovinskog rata.

Istaknuvši kako se nevine žrtve Četekovca, Balinaca i Čojluga nikada neće zaboraviti potpredsjednica Kosor poručila je kako svi odgovorni za njihovo stradavanje trebaju jednom stati pred lice pravde. Potpredsjednica Kosor rekla je kako se današnjom komemoracijom prisjećamo i svih ostalih žrtava u Domovinskom ratu, svih onih žrtava ekshumiranih iz 143 masovne i preko 1.200 pojedinačnih grobnica, kao i 1.110 osoba s popisa zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila. Napomenuvši kako je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski poručila je kako se nikome neće dopustiti da tu istinu mijenja i prekraja. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Vlada Republike Hrvatske financirala ove godine uređenje spomen-groblja u Četekovcu, čime je ponovno pokazala svoje opredjeljenje u borbi protiv zaborava istine o Domovinskom ratu i svih žrtava stradalih u njemu.

Nakon komemoracije potpredsjednica Kosor nazočila je u župnoj crkvi u Četekovcu svetoj misi za poginule mještane Četekovca, Balinaca i Čojluga.



Pisane vijesti