Potpredsjednica Vlade na Božićnom druženju i ručku djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor organizirala je danas, u povodu Božićnih blagdana, druženje s djecom smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koja su ostala bez oba roditelja, te im pritom uručila prigodne darove. Tradicionalno Božićno druženje djece smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koja su ostala bez oba roditelja potpredsjednica Kosor organizira već četvrtu godinu zaredom.

Upućujući nazočnoj djeci čestitke u povodu predstojećih blagdana potpredsjednica Kosor istaknula je kako se upravo u ovo vrijeme treba prisjećati doprinosa njihovih roditelja u obrani Hrvatske. Također je rekla kako je i ovo, već tradicionalno druženje, poruka svoj djeci poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja bez oba roditelja kako nisu i nikada neće biti zaboravljena, te kako će i dalje u svom odrastanju imati potporu hrvatske Vlade. Podsjetila je pritom kako je u cilju lakšeg školovanja djece hrvatskih branitelja, pa tako i djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u proteklom mandatu osnovan i započeo s radom Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te kako je u suradnji s rektorskim zborom riješeno pitanje potpore pri upisima djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece 100%-tnih HRVI iz Domovinskog rata.

Za nazočnu djecu smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i njihove skrbnike organiziran je potom blagdanski ručak.



Pisane vijesti