Potpredsjednica Vlade na dočeku hrvatskih atletičara s invaliditetom s Otvorenog europskog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom u Espoou

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva Vlade za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor dočekala je danas hrvatske atletičare reprezentativce s invaliditetom s Otvorenog europskog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom koje se održavalo od 18. do 28. kolovoza u finskom gradu Espoou.
Na ovom natjecanju za osobe s invaliditetom, na kojem je sudjelovalo preko 1000 natjecatelja iz 46 zemalja, hrvatska reprezentativka Marija Iveković osvojila je zlatnu medalju u petoboju, srebrnu medalju u skoku u dalj i brončanu medalju u bacanju diska, dok je Jelena Vuković osvojila zlatnu medalju u bacanju kugle.
Zahvalivši svim hrvatskim reprezentativcima na sudjelovanju te čestitajući Mariji Iveković i Jeleni Vuković na osvojenim medaljama potpredsjednica Kosor istaknula je da su i na ovaj način naše sportašice, savladavajući mnogobrojne prepreke i predrasude, pokazale kako se upornim radom dolazi do uspjeha. Također je najavila kako će u skladu s Odlukom o kriterijima za dodjelu novčane nagrade za vrhunska športska dostignuća osvajačicama medalja biti dodijeljene i pripadajuće novčane nagrade.




Pisane vijesti