Potpredsjednica Vlade na dodjeli INA kartica za gorivo 100%-tnim HRVI I. skupine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas dvadesetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine godišnje kartice za gorivo koje im već treću godinu zaredom dodjeljuje tvrtka „INA“.

Skupinu 100% hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine kojoj su ove godine uručene godišnje kartice za gorivo tvrtke „INA“, odabrala je, kao i dosad, Udruga 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine.
Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor zahvalila je tvrtki „INA“ na razumijevanju potreba najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida u već tradicionalnoj dodjeli kartica za gorivo. Upućujući zahvalu svim 100%-tnim HRVI I. skupine na doprinosu u Domovinskom ratu potpredsjednica Kosor istaknula je kako je skrb za njih jedan od prioriteta ove Vlade. Podsjetila je pritom kako je novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji riješen status njegovatelja za 100%-tne HRVI I. skupine u pogledu zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, te korištenja bolovanja. Nadalje, rekla je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u dosadašnjem mandatu dodijelilo 348 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, stambeno je zbrinulo sve 100%-tne HRVI I. skupine, ukupno njih 47, od čega 36 dodjelom posebno prilagođenih kuća, a uskoro će biti dovršena još jedna kuća u Varaždinu. Podsjetila je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u suradnji s Udrugom 100%-tnih HRVI I. skupine, pokrenulo i program liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu, te kako je Udruzi 100%-nih HRVI I. skupine dodijeljena na korištenje kuća u Zaprešiću koja je u državnom vlasništvu, a koju će moći koristiti članovi Udruge tijekom liječenja i zdravstvenih pregleda u Zagrebu.
Nazočne 100%-tne HRVI I. skupine i članove njihovih obitelji pozdravio je Mirko Zelić, član Upravnog odbora tvrke „INA“.


Predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški uputio je zahvalu hrvatskoj Vladi i tvrtki „INA“ na dodjeli kartica za gorivo koje je dosad dobilo ukupno 80 najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida članova Udruge. Predsjednik Udruge Đuro Glogoški zahvalio je potpredsjednici Kosor i hrvatskoj Vladi i na svemu što je učinjeno u mandatu ove Vlade za 100%-tne HRVI I. skupine.



Pisane vijesti