Potpredsjednica Vlade na ispraćaju sudionika 6. memorijalnog maratona dragovoljaca HOS-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ispratila je danas sudionike 6. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar koji pod nazivom «Putovima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata» organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba. Na ultramaratonu duljine 344,1 metara ove godine sudjeluje 28 natjecatelja, od čega njih 9 iz inozemstva, a ultramaraton će trajati do 22. rujna kada je planiran dolazak sudionika u Vukovar, odnosno kod spomen obilježja na Ovčari. Financijsku i organizacijsku potporu održavanju ovogodišnjeg ultramaratona dalo je, između ostalih, i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor zahvalila je organizatorima i sudionicima ultramaratona što se i na ovaj način prisjećaju doprinosa hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, a posebice svih onih branitelja koji su poginuli, svih žrtava koje su ekshumirane iz 143 dosad otkrivene masovne grobnice, kao i svih osoba s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata. Zaželjevši puno uspjeha svim sudionicima potpredsjednica Kosor označila je početak ultramaratona.

Potpredsjednica Kosor položila je i vijenac ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja zagrebačkog naselja Črnomerca.



Pisane vijesti