Potpredsjednica Vlade na komemoraciji i posljednjem ispraćaju pukovnika Marka Babića u Vukovaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Vukovaru komemoraciji za bivšeg zapovjednika obrane Borovog naselja i člana Savjeta za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pukovnika Marka Babića, te se upisala u knjigu žalosti otvorenu u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

Potpredsjednica Kosor nazočila je potom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru posljednjem ispraćaju preminulog Marka Babića.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je Marko Babić bio jedna od legendi obrane Vukovara i jedan od istinskih heroja Domovinskog rata. Napomenuvši kako je i nakon rata pukovnik Marko Babić aktivno skrbio o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, pa i kao član Savjeta za branitelje iz Domovinskog rata osnovanog pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, potpredsjednica Kosor poručila je kako se njegov doprinos nikada neće i ne smije zaboraviti.



Pisane vijesti