Potpredsjednica Vlade na komemoraciji poginulim hrvatskim braniteljima u Kusonjama

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Kusonjama na komemoraciji za 23 hrvatska branitelja iz Domovinskog rata koji su poginuli na današnji dan 1991. i 1993. godine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Kusonjama na komemoraciji za 23 hrvatska branitelja iz Domovinskog rata koji su poginuli na današnji dan 1991. i 1993. godine. Ispred spomen-obilježja kod Kapelice Male Gospe u Kusonjama potpredsjednica Kosor položila je vijenac i zapalila svijeću, a potom nazočila misi zadušnici koju je predvodio biskup požeški Antun Škvorčević.

Izražavajući sućut nazočnim članovima obitelji poginulih branitelja potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i na ovome mjestu prisjećamo žrtve ovih i svih drugih hrvatskih branitelja koji su branili i obranili slobodnu, samostalnu i europsku Hrvatsku. Ističući kako je Domovinski rat bio je pravedan, obrambeni i osloboditeljski potpredsjednica Kosor poručila je kako se nikome neće i ne smije dopustiti da tu istinu mijenja. Podsjećajući kako se ne smiju zaboraviti ni žrtve iz dosad otkrivene 143 masovne grobnice, od kojih je u jednoj ekshumirano i 20 branitelja, pripadnika 105. bjelovarske brigade HV-a, stradalih 1991. godine u Kusonjama, potpredsjednica Kosor rekla je kako se na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata nalazi još 1131 osoba.

Nazočnima su se obratili i dožupan Požeško-slavonske županije Ivan Pejić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Pakraca Davor Huška, dogradonačelnik Grada Bjelovara Stjepan Čeleković, ratni zapovjednik 105. bjelovarske brigade Stjepan Ivanić, tajnik Udruge obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata Karlo Varjačić i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.



Pisane vijesti