Potpredsjednica Vlade na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja humanitarne akcije “Bijelom pjesmom protiv droge”

Potpredsjednica Vladministrica i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH Jadranka Kosor predstavila je danas na konferenciji za novinarkao pokroviteljichumanitarnu akciju “Bijelom pjesmom protiv droge”.

Potpredsjednica Vlade, ministrica i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH Jadranka Kosor predstavila je danas na konferenciji za novinare, kao pokroviteljica, humanitarnu akciju “Bijelom pjesmom protiv droge”. Humanitarna akcija čiji su autori projekta glazbenik Aki Rahimovski novinarka Večernjeg lista Nevenka Mikac, a nositelji Grad Varaždin i «Varteks» započet će u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge – 26. lipnja, humanitarnim koncertom u Varaždinu koji će se održati 28. lipnja uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju, koji su uz Večernji list, medijski pokrovitelji ove akcije. Humanitarna akcija nastavit će se tokom čitave ove godine prikupljanjem novčanih sredstava, a na inicijativu potpredsjednice Kosor, kao predsjednice Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH, sav prihod iz humanitarne akcije bit će uplaćen Odjelu za ovisnosti o drogama Kliničke bolnice «Sestara milosrdnica» u Zagrebu.

Izražavajući zadovoljstvo što čitava akcija započinje upravo u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Vlada Republike Hrvatske nedavno donijela i Nacionalnu strategiju suzbijanja zlouporabe opojnih droga, kao i Akcijski plan za njezino provođenje u 2006. godini. Napomenuvši kako je liječenje i prevencija ovisnosti najvažnija kod mlade populacije, istaknula je kako je u Hrvatskoj dosad registrirano 20.162 ovisnika.

Konferenciji za novinare nazočili su autori i nositelji projekta, među kojima je bio i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, te izvođači koji će nastupiti na humanitarnom koncertu u Varaždinu 28. lipnja.



Pisane vijesti