Potpredsjednica Vlade na obilježavanju 16. obljetnice prosvjeda ispred zgrade Banovine u Splitu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Splitu obilježavanju 16. obljetnice prosvjeda protiv velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku ispred zgrade tzv. «Banovine». Svečanost je organizirala, u povodu obljetnice svog osnutka, Hrvatska unija sindikata čiji su članovi, ponajprije radnici splitskog brodogradilišta, bili sudionici prosvjeda 6. svibnja 1991. godine, te ispred zgrade «Banovine» tada podigli hrvatsku zastavu.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako se ovim obilježavanjem prisjećamo žrtve 188 poginulih branitelja iz Splita, ali i žrtve i doprinosa svih ostalih hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne, samostalne i europske Hrvatske. Poručujući kako je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski, potpredsjednica Kosor rekla je kako se nikome neće dopustiti revizija te povijesne istine.

Potpredsjednica Kosor pozdravila je način na koji Hrvatska unija sindikata obilježava ovu obljetnicu, rekavši kako ova hrvatska Vlada stoji čvrsto na temeljima Hrvatske kao socijalne države i države socijalne pravde.

Nazočnima su se na svečanosti obratili i gradonačelnik Grada Splita Zvonimir Puljić i predsjednik Hrvatske unije sindikata Ozren Matijašević.



Pisane vijesti