Potpredsjednica Vlade na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predvodila je danas u Vukovaru, u ime predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, izaslanstvo Vlade RH na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U izaslanstvu Vlade bili su i ministar obrane Berislav Rončević, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Potpredsjednica Kosor sudjelovala je u koloni sjećanja od vukovarske Opće bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje je s izaslanstvom Vlade položila vijenac u spomen na sve hrvatske branitelje i civile poginule u agresiji na Vukovar. Potpredsjednica Kosor položila je potom s izaslanstvom Vlade vijenac i zapalila svijeću ispred spomen-obilježja mjesta masovne grobnice na Ovčari.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, postavilo je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata hrvatske zastavice na svim grobovima pokopanih žrtava koje su ekshumirane iz masovne grobnice na vukovarskom Novom groblju.



Pisane vijesti