Potpredsjednica Vlade na otkrivanju spomen-obilježja u Iloku

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas na mjesnom groblju u Iloku spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas na mjesnom groblju u Iloku spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata, zajedno s Anom Bzdek, majkom ekshumiranog hrvatskog branitelja Ivana Ivanike. Spomen obilježje podignuto je u znak sjećanja na 36 hrvatskih branitelja i civila poginulih Domovinskom ratu, ekshumiranih iz četiri masovne i 19 pojedinačnih grobnica stradalih tijekom Domovinskog rata na području Iloka.
Izražavajući sućut nazočnim članovima obitelji stradalih žrtava potpredsjednica Kosor istaknula je kako su s ovim mjestom u Hrvatskoj dosad otkrivena 43 spomen-obilježja mjesta masovnih grobnica, za ukupno 80 masovnih grobnica. Potpredsjednica Kosor poručila je i kako se potraga za 1139 osoba, koje se nalaze na popisu zatočenih i nestalih, neće zaustaviti dok se ne rasvijetli i posljednja ljudska sudbina.




Pisane vijesti